Ortoze za Rame: Prodaja & Cena

Da li osećate nelagodnost ili bol u ramenu? Da li se oporavljate od povrede ili operacije? Naše ortoze za rame Vam mogu pomoći u ublažavanju bolova tokom uganuća, istegnuća i dislokacije ramena.

Napravljene su od vrhunskih materijala koji su lagani i prozračni, obezbeđujući maksimalnu udobnost i podršku. Dizajnirane su tako da odgovaraju i levom i desnom ramenu a mogu se lako podesiti po Vašoj želji. Lake su za nošenje i može se diskretno nositi ispod odeće.

Sa našim ortozama za rame možete sa samopouzdanjem i lakoćom da nastavite sa svakodnevnim aktivnostima. Proteza pomaže u smanjenju bolova i upale, omogućavajući Vam da se slobodno i udobno krećete. Bez obzira da li ste sportista koji želi da spreči buduće povrede ili se neko oporavlja od nedavne povrede ili operacije, naša ortoza može da Vam pomogne da postignete svoje ciljeve.

Filter

Šta je ortoza za rame?

Ortoza za rame (engl. shoulder brace) je medicinski proizvod koji se koristi za stabilizaciju i podršku ramenog zgloba.

Ortoza za rame obično ima oblik pojasa koji se postavlja preko ramena i preko leđa, a zatim se pričvršćuje na trbuh pomoću kopči ili čičak traka. U nekim slučajevima, moguće je da se koristi i dodatni pojas koji se postavlja oko struka, kako bi se dodatno učvrstila ortoza za rame.

Ortoza za rame može biti korisna u smanjenju bola i oteklina, poboljšanju pokretljivosti ramena i pomoći u sprečavanju daljnjih povreda. Međutim, uvek se treba savjetovati sa lekarom pre korištenja ortoze za rame kako bi se utvrdilo je li ona prikladna za određenu situaciju ili stanje.

Kako radi ortoza za rame i koja njena funkcija?

Funkcija ortoze za rame je da pruži stabilizaciju i podršku ramenom zglobu. Radi tako što ograničava pokrete ramena i pomaže u sprečavanju neželjenih pokreta koji mogu izazvati nove povrede na zglobu.

Kada se nosi ortoza za rame, ona pridržava rameni zglob u određenom položaju, što smanjuje opterećenje na zglob i ublažava bol. Osim toga, ortoza takođe pomaže u održavanju držanje tela, čime se smanjuje pritisak na mišiće, tetive i ligamente oko ramena.

Kada nositi ortozu za rame?

Ortoza za rame se često koristi u slučajevima povreda ramena kao što su:

 • Uganuća
 • Istegnuća
 • Dislokacije
 • Isteoartritis
 • Tendinitis

Tipovi ortoza za rame

Postoje različite vrste ortoza za rame koje se koriste za različite svrhe. Neke od najčešćih vrsta ortoza za rame uključuju sljedeće:

 1. Imobilizacijske ortoze: ova vrsta ortoze se koristi za potpunu imobilizaciju ramena, čime se sprječava bilo kakvo kretanje u zglobu. Imobilizacijske ortoze se često koriste nakon operacija ili teških povreda kako bi se osiguralo da se zglob ne kreće dok se ne izlečiti.
 2. Podesive ortoze: ove ortoze se mogu podesiti prema potrebama korisnika i pružiti im odgovarajuću podrške i stabilnosti. Ove ortoze se često koriste za povrede i lečenje manjih povreda, bolne ramene sindrome ili druga stanja koji zahtijevaju stabilizaciju ramenog zgloba.
 3. Komprimirajuće ortoze: ove ortoze pružaju kompresiju oko ramena, čime se smanjuje bol i upala. Ove ortoze se često koriste za lečenje povreda mišića i tetiva ili za ublažavanje bolova uzrokovanih artritisom.
 4. Ortoze s ojačanjem: ove ortoze su često izrađene od materijala poput metala ili plastike i pružaju dodatnu podršku i stabilnost. Ove ortoze se često koriste za lečenje ozbiljnih povreda ramena ili za osobe koje se bave aktivnostima koje zahtijevaju veliku količinu pokreta ramena, poput sportista.
Ortoza za rame
Ortoza za rame

Kako se koristi ortoza za rame?

U snimiku koji smo Vam obezbdili možete detaljno videti kako se koristi tj postavlja ortoza na rame.

Šta je steznik za rame?

Steznik za rame je medicinsko sredstvo koji se koristi za podršku i kompresiju ramena. Ovi steznici za rame obično pružaju stabilnost zglobovima ramena, podršku mišićima i pomažu u smanjenju bolova. Postoje različite vrste steznika za rame, a odabir pravog zavisi od vrste povrede ili stanja koje želite tretirati.

Ako imate specifičan problem s ramenom, poput povrede rotatorne manžetne, uganuća, i slično, preporučujemo da se posavjetujete s kvalificiranim medicinskim stručnjakom, poput ortopeda ili fizioterapeuta. Oni će moći proceniti vaše stanje i preporučiti odgovarajući steznik za rame ili terapiju. U većini slučajeva, nošenje steznika za rame trebalo bi biti u skladu s preporukama stručnjaka kako bi se postigao najbolji rezultat.

Vrste steznika za rame

Postoje različite vrste ramenih steznika, a odabir odgovarajućeg ovisi o vrsti ozljede, stanju ili potrebama pojedinca. Evo nekoliko uobičajenih vrsta ramenih steznika:

 1. Univerzalni steznik za rame:
  • Ovi steznici su obično jednostavni i dizajnirani da pruže osnovnu podršku ramenu.
  • Koriste se za opštu stabilnost i smanjenje napetosti u ramenom području.
 2. Steznik za imobilizaciju ramena:
  • Steznik za imobiliziraju ramenog zgloba kako bi sprečili nagle pokrete i pospešili oporavak nakon povreda ili operacije.
  • Često se koriste nakon dislokacije ramena ili određenih vrsta fraktura.
 3. Steznik za rotatornu manžetnu:
  • Specifično dizajniran za podršku rotatornoj manžetni, skupini mišića odgovornih za stabilnost ramena.
  • Pomaže u smanjenju bolova i poboljšanju funkcionalnosti.
 4. Elastični steznik za rame:
  • Izrađeni od neoprena, materijala koji pruža toplinu, kompresiju i potporu.
  • Često se koriste kod povreda tetiva ili uganuća ramenog zgloba.
 5. Posturalni steznik za rame:
  • Fokusira se na ispravljanje držanja ramena.
  • Koristi se za poboljšanje posture i prevenciju bolova uzrokovanih lošim držanjem.
 6. Steznik za rame s trakama za potporu:
  • Uključuje dodatne trake koje pružaju dodatnu potporu i kompresiju.
  • Pogodan za ozljede koje zahtijevaju povećanu potporu.