Ortoze koje će Vam život učiniti lakšim i kvalitetnijim

Naše ortoze su napravljene od visokokvalitetnih materijala i dizajnirane su kako bi pružale najbolju moguću podršku i udobnost. Nudimo različite veličine i stilove da bismo odgovorili na potrebe svakog tipa tela i povrede. Naš stručni tim je tu da vam pomogne da odaberete najbolju ortozu za vaše individualne potrebe.

Šta su ortoze?

Ortoze su medicinska-ortopedska pomagala koje se koriste za podršku i stabilizaciju delova tela i zglobova. One se mogu koristiti u različite svrhe, uključujući pomoć pri oporavku od povreda, sprečavanje ponavljanja povreda, poremećaja, smanjenju bola ili drugih simptoma. Ortoze se mogu koristiti za podršku različitim delovima tela, uključujući noge, kolena, ramena, laktove, ruke, ramena i zglobova.

Postoje različite vrste ortoza, od kojih svaka ima svoje specifične karakteristike i namenu. Na primer, ortoze za kolena se mogu koristiti za podršku i stabilizaciju kolena tokom hodanja ili drugih aktivnosti, dok su ortoze za ruke namenjene za podršku i stabilizaciju ruku i zglobova prilikom rada ili sportskih aktivnosti. Ortoze se mogu izrađivati po mjeri ili se mogu kupiti u gotovom obliku u našim prodavnicama.

Postoji veliki broj različitih vrsta ortoza, od kojih svaka ima svoju specifičnu namenu i karakteristike. Neke mogu biti elastične, krute, sa dodatnim šinama, otvorima itd...

Ortoze se dele na:

  • Ortoze za gornje ekstrimitete
  • Ortoza za donje ekstrimitete

Ortoza za koleno

Ortoza za koleno - je ortopedsko pomagalo koja se koristi za podršku i stabilizaciju kolena tokom hodanja ili drugih aktivnosti. Ortoze za koleno se mogu izrađivati po meri ili se mogu kupiti u gotovom obliku po standardnim veličinama. Postoje različite vrste, od kojih svaka ima svoje specifične karakteristike i namenu. Na primjer, neke imaju dodatnu podršku za ligamente i druga tkiva oko kolena, sa šinama (šipkama), otvorom za čašicu dok druge imaju ugrađenu mehaniku koja pomaže u kretanju kolena. Takođe mogu dizajnirati s različitim stupnjevima rigoroznosti, ovisno o potrebama i ciljevima osobe koja ih koristi. Takođe preporučuju se za meniskus povrede.

ortoza za koleno
Ortoza za koleno slika

Ortoza za rame

Ortoza za rame - se koriste za imobilizaciju, podršku i stabilizaciju ramena i ruku. Smanjenje bol i poboljšanje pokretljivosti. Postoje različite vrste ortoza za rame, od kojih svaka ima svoje specifične karakteristike i namenu. Na primer, neke imaju dodatnu podršku za ligamente i druga tkiva oko ramena, dok druge imaju ugrađenu mehaniku koja pomaže u kretanju ramena.

ortoza za rame
ortoza za rame slika

Ortoza za lakat

Ortoze za lakat - se koriste za podršku i stabilizaciju laktova, podlakticu i ruku, te za smanjenje bol i poboljšava pokretljivosti. Postoje različite vrste ortoza za lakat, od kojih svaka ima svoje specifične karakteristike i namenu. Na primer, neke ortoze za lakat imaju dodatnu podršku za ligamente i druga tkiva oko lakta, dok druge imaju ugrađenu mehaniku koja pomaže u kretanju lakta.

ortoza za lakat slika
ortoza za lakat slika

Ortoza za ruku

Ortoza za ruku - se koriste za podršku i stabilizaciju ruke i zglobova prilikom rada ili sportskih aktivnosti.

ortoza za ruku
ortoza za ruku slika

Ortoza za kičmu

Ortoza za kičmu - se koristi za podršku i stabilizaciju kičme da bi se smanjio bol i poboljšanje pokretljivosti.

ortoza za kičmu
ortoza za kičmu slika

Ortoza za stopalo

Ortoza za stopalo - se koristi za podršku i stabilizaciju stopala i zglobova, smanjenje bola i poboljšanje pokretljivosti.

ortoza za stopalo
ortoza za stopalo slika

Ortoza za skočni zglob

Ortoza za skočni zglob - se koristi za podršku i stabilizaciju zglobova, smanjenje bola i poboljšanu pokretljivosti.

ortoza za zglob
ortoza za zglob slika

Ortoza za prst

Ortoza za prst - je ortopedsko pomagalo koje se koristi za podršku i stabilizaciju prsta, smanjenje bola i poboljšanje pokretljivosti. Ove ortoze se mogu koristiti u različite svrhe, uključujući pomoć pri oporavku od povrede prsta, sprečavanje ponavljanja povrede ili frakture.

ortoza za prst
ortoza za prst slika

Ortoza za palac

Ortoza za palac - se koristi za podršku i stabilizaciju palca, smanjenje bola i poboljšanje pokretljivosti.

ortoza za palac
ortoza za palac slika

Ortoza za čukljeve

Ortoza za čukljeve - se koristi za podršku, stabilizaciju i smanjenje čukljeva na stopalu.

Ortoza za čukljeve
ortoza za čukljeve slika

Ortoza za petu

Ortoza za petu - se koristi za podršku stabilizaciju pete, i održavanje ravnoteže tokom kretanja.

ortoza za petu

Ortoza za karpalni kanal

Ortoza za karpalni kanal - se koristi za održavanje ravnoteže i stabilizaciju karpalnog kanala tokom kretanja.

Ortoza za karpalni kanal

Ortoza za šaku

Ortoza za šaku - se koristi za stabilizaciju šake nakon fraktura ili istezanja ligamenata.

Ortoza za teniski lakat

Teniski lakat je povreda koja se javlja kada se ligamenti oko lakta preopterećuju ili povrede, što može dovesti do bola i ograničenja pokretljivosti lakta. Ortoza za teniski lakat se može koristiti za podršku i stabilizaciju lakta tokom oporavka od povrede, smanjenje bola i poboljšanje pokretljivosti lakta.

ortoza za teniski lakat

Ortoza za ahilovu tetivu

Ortoza za ahilovu tetivu - se koristi za stabilizaciju ahilove tetive i održavanje ravnoteže tokom kretanja.

Ortoza za ključnu kost

Ortoza za ključnu kost - se koristi za ograničavanje pokretljivosti ključne kosti kako bi se osigurala njena stabilnost i poboljšao oporavak od povrede.

ortoza za kljucnu kost

Dimezije-Veličine Ortoza

Postoje različite dimenzije ortoza a neke od univerzalnih su prikazane u tabeli:

OznakaVeličina
S31-34cm
M34-37cm
L37-40cm
XL40-44cm
XXL44-48cm
tabela veličina

Šta su ortoze i kako se koriste (video)

has been added to your cart.
Checkout
Kliknite za poziv