Kupite savršeni pojas za kilu

Bol u stomaku i preponi, nelagodnost i otečenost su uobičajeni simptomi kile koji mogu učiniti vaš život teškim. Naši pojasevi za bruh pružaju stabilnost i podršku Vašem stomaku i preponi, što smanjuje bol i nelagodnost. Napravljeni  su od kvalitetnih materijala i tehnologija, i dostupani su u različitim veličinama i oblicima za prilagođavanje vašim individualnim potrebama.

Osetite olakšanje uz naše pojaseve za kilu i vratite se svojim omiljenim aktivnostima bez bolova i nelagodnosti.

Filter

Šta je pojas za bruh i kako pomaže?

Pojas za kilu odnosno bruh je medicinsko sredstvo koje se nosi oko područja stomaka ili prepona kako bi se smanjila bol i nelagodnost uzrokovana kilom ili hernijom. Deluje tako što pruža potporu zahvaćenom području i sprečava izbočenje kile ili hernije. Na taj način, pojas za kilu može pomoći u ublažavanju bola i nelagodnosti, te omogućava normalno obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Šta je pojas za bruh i kako pomaže?

Vrste pojaseva za kilu

Postoji nekoliko vrsta pojaseva za kilu koji su dostupni na tržištu, a svaki od njih ima svoju specifičnu namenu i funkciju. Neki od njih uključuju:

  • Pojas za kilu na stomaku
  • Pojas za kilu u preponama
  • Pojas za jednostranu kilu
  • Pojas za obostranu kilu
  • Pojas za kilu na pupku

Pojas za preponsku (ingvinalnu) kilu

Pojas za preponsku (ingvinalnu) kilu

Pojas za preponsku kilu odnosno bruh se stavlja na područje prepona i ima za cilj sprečavanje daljnjeg širenja kile. Kako bi se postigao najbolji mogući učinak, važno je da pojas bude prilagođen veličini pacijenta i da pruži dovoljno podrške bez da ograničava pokretljivost. Pojas se izrađuje od laganih, prozračnih materijala koji su udobni za nošenje, a istovremeno pružaju stabilnost i podršku.

Pojas za kilu na stomaku (femoralna)

Pojas za kilu na stomaku je medicinski proizvod koji služi za pružanje podrške i ublažavanje bolova koje uzrokuje kila na stomaku. Ovaj pojas se stavlja oko struka i pomaže u sprečavanju izbočenja kile izvan trbušnog zida. Izrađen je od kvalitetnih materijala, laganih i udobnih za nošenje, a istovremeno pruža čvrstu podršku u području kile.

Pojas za kilu na stomaku (femoralna)

Pojas za kilu na stomaku može umanjiti bol i nelagodnost koju osećate zbog kilnog izbočenja, poboljšati vašu sposobnost za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, smanjiti rizik od daljnjih povreda i sprečiti daljnji rast kilnog izbočenja. Zavisno od modela, pojas za kilu na stomaku može imati različite karakteristike, kao što su prilagodljiva veličina, podesiva kompresija i dodatna podrška u kritičnim područjima.

Pojas za kilu na pupku

Pojas za kilu na pupku obično se koristi za podršku trbušnih mišića i ublažavanje simptoma pupčane kile. Pojas se pričvršćuje oko struka i stvara pritisak na području oko pupka, čime se sprečava izbočenje hernijalnog sadržaja kroz slabu tačku u trbušnog zida. Ovo smanjuje pritisak na živce i tkiva u blizini pupka, što može smanjiti bol i nelagodnost. Pored toga, nošenje pojasa za kilu na pupku može pomoći u sprečavanju pogoršanja hernije, što može dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema. Važno je da se pojas nosi u skladu sa savetima stručnjaka kako bi se postigao najbolji efekat.

Pojas za kilu na pupku

Da li nositi pojas za kilu?

Ako patite od kile odnosno bruha, nošenje pojasa za kilu može pomoći u ublažavanju simptoma i poboljšanju kvalitete života. Pojas za bruh djeluje tako što pruža ciljanu podršku području koje je pogođeno kilom, smanjujući pritisak i bol u tom području. Međutim, važno je napomenuti da nošenje pojasa za kilu neće izlečiti bruh te se treba posavetovati s lekarom o najboljem načinu liječenja. Takođe, potrebno je koristiti pojas prema savetima lekara i pravilno ga prilagoditi veličini kako bi se osigurala maksimalna podrška i ugodnost tokom nošenja.

Kako se nosi pojas za kilu?

Kada ste odlučili da nosite pojas za kilu, važno je da znate kako ga pravilno nositi. Prvo, prilagodite pojas veličini vašeg struka ili prepona, zavisno o tome gde se nalazi kila. Zatim, navucite pojas tako da bude udoban, ali čvrsto stegnut kako bi pružio potporu i smanjio pritisak na području kile. Važno je ne nositi pojas preusko ili prelabavo, jer to može dovesti do neugodnosti ili čak pogoršanja stanja. Takođe, važno je pratiti savete proizvođača za čišćenje i održavanje kako bi se pojas održao u dobrom stanju i pružio optimalnu potporu.

Gde kupiti pojas za kilu/bruh? Apoteka ili ortopedska prodavnica?

Ako vam je potreban pojas za kilu, možda se pitate gde ga najbolje kupiti - u apoteci ili ortopedskoj prodavnici? Odgovor zavisi od vaših potreba i preferencija. Apoteke obično nude osnovne neprofesionalne modele pojasova za kilu lošijeg kvaliteta, dok ortopedske prodavnice imaju širi izbor proizvoda različitih vrsta i kvaliteta. U ortopedskoj prodavnici možete dobiti i stručni savet o odabiru najboljeg pojas za vaše potrebe. Važno je da izaberete kvalitetan pojas za kilu koji će vam pružiti podršku i olakšati tegobe.

Pojas za bruh/kilu iskustva

Mnogi ljudi koji su koristili pojas za bruh tvrde da im je pomogao da se osećaju udobnije i smanjio im bolove.

Mnogi korisnici kažu da je pojas za bruh bio posebno koristan tokom fizičkih aktivnosti i obavljanja svakodnevnih zadataka, jer im je pružao potrebnu podršku i smanjio pritisak na bruh. Takođe, neki korisnici su primetili da je pojas za bruh pomogao u smanjenju veličine bruha i olakšao njihovo lečenje.

Međutim, kao i kod svakog medicinskog proizvoda, iskustva korisnika mogu varirati i zavise od pojedinca i vrste bruha. Zato je važno konsultovati se sa lekarom pre upotrebe pojasa za bruh i pratiti njihove preporuke za najbolje rezultate.

Pojas za bruh/kilu cena

Cena pojasa za bruh zavisi od nekoliko faktora, kao što su kvalitet materijala od kojih je napravljen, veličine pojasa, vrste bravice i brenda proizvođača. Cene se kreću od nekoliko hiljada dinara za jednostavnije modele, pa sve do desetina hiljada dinara za modele napravljene od visokokvalitetnih materijala i sa dodatnim funkcijama poput dodatnih jastučića i prilagodljivih traka. Važno je napomenuti da je investicija u kvalitetan pojas za bruh od velike važnosti za efikasnost terapije i ublažavanje simptoma, te da je u tom smislu cena manje bitna od kvaliteta proizvoda.

Razlika izmedju bruha, kile i hernije?

Bruh, kila i hernija su tri različita stanja, iako se često koriste kao sinonimi. Ovdje su njihove osnovne razlike:

  • Bruh: Bruh je stanje u kojem se unutrašnji organi guraju kroz slabu tačku u zidu trbuha. To može uzrokovati otečenost i bol, ali može biti bezbolno. Najčešći uzroci su teško podizanje, kašalj, gojaznost i trudnoća.
  • Kila: Kila se javlja kada se organi guraju kroz slabu tačku u mišićnom ili vezivnom tkivu, stvarajući vrećicu ispod kože. Najčešće se javlja na stomaku, preponama i bedrima. Kila može biti bolna ili ne, a često zahteva hirurško lječenje.
  • Hernija: Hernija se događa kada se deo unutrašnjih organa pomakne kroz mišić ili vezivno tkivo koje ga drži na svom mestu. To može uzrokovati bol, oticanje i nelagodu. Hernije se obično pojavljuju u predelu prepona, bedara ili trbuha.

Cieli proces dijagnostike i liječenja zavisi od vrste problema koji pacijent ima, pa je važno konzultirati se sa stručnjakom za pravilnu dijagnozu i planiranje lečenja.