Predstavljamo vam najnoviju i najnapredniju kolekciju invalidskih kolica na tržištu, dizajniranih da Vam pruže apsolutnu udobnost, praktičnost i slobodu. Naša kolica imaju najsavremeniju tehnologiju kao što su podesivi amortizeri, prilagodljive sedišne opcije i jednostavne kontrole.

Zamislite kako možete slobodno i udobno da se krećete bez bilo kakvih problema ili neudobnosti. Naša kolica su dizajnirana da Vam pomognu da živite aktivniji i ispunjeniji život.

Nemojte da Vas problemi mobilnosti ograničavaju. Kontaktirajte nas danas da saznate više o našim kolicima. Iskusite slobodu i nezavisnost koju zaslužujete.

Naša kolica Vam vraćaju mobilnost i kvalitetniji život

Šta su invalidska kolica?

Invalidska kolica za nepokretne osobe su ortopedsko pomagalo koje se koristi za prevoz osoba koje ne mogu hodati ili imaju ograničenu mobilnost. Ona su obično izrađena od lakih materijala i imaju točkove za lakše kretanje. Neka kolica za nepokretne osobe mogu imati električni pogon, dok druga imaju ručni pogon za pomoć u kretanju. Kolica za nepokretne osobe su korisna za lica sa invaliditetom, starije, osobe sa teškim povredama koje im omogućuju da se lakše kreću u svakodnevnom životu.

Vrste invalidskih kolica

Postoji nekoliko vrsta invalidskih kolica, uključujući:

 • Električna (elektromotorna)
 • Elektromotorni skuteri
 • Mehanička (ručna)
 • Mehanička lako aktivna
 • Kolica sa produžeim naslonom
 • Dečija kolica
 • Sklopiva kolica
 • Terapijska kolica
 • Sportska kolica
 • Pedijatrijska kolica
 • Toaletna (wc) kolica
 • Gusesničar za invalidska kolica

Električna invalidska kolica

Električna (elektromotorna) kolica se pokreću električnom snagom odnosno akumulatorom, što znači da osoba koja ih koristi ne treba da povlači ručke za pokretanje i zaustavljanje. One se pokreću putem daljinskog upravljača ili joysticka koji se nalazi na kolicima. Električna (elektromotorna) kolica su teža od ručnih kolica i teže ih je prenositi, ali su lakše za korištenje za osobe sa oslabljenim mišićima ili ograničenom mobilnošću.

električna elektromotorna invalidska kolica

Ručna (mehanička) invalidska kolica

Ručna (mehanička) kolica: Ova vrsta kolica se pokreće ručno, a osoba koja koristi mora ručno da povuče točkove za pokretanje i zaustavljanje. Ručna kolica su laka za prenos i mogu se lako sklopiti za lakše transportovanje u automobilu ili avionu. Međutim, zahtevaju fizičku snagu da bi se koristile, što može biti problem za osobe sa oslabljenim mišićima ili ograničenom mobilnošću. Cena ručnih kolica je veoma pristupačnija od cene električnih.

Mehanička lako aktivna invalidska kolica

Lako aktivna mehanička kolica su proizvodi koji se koriste za prevoz osoba sa invaliditetom i omogućuju im da se lakše kreću u svakodnevnom životu. One su obično lakše i manje zatjevne za korištenje od nekih drugih vrsta invalidskih kolica. Ova kolica se u narodu zovu i kao Ultra laka invalidska kolica.

Mehanička lako aktivna invalidska kolica

Sklopiva invalidska kolica

Sklopiva invalidska kolica se sklapa i lako se prenose, što je korisno za osobe koje putuju često. One su lakše od nekih drugih vrsta kolica i mogu se lako smestiti u prtljažnik automobila ili aviona. Međutim, sklopive kolice obično imaju manji nosivi kapacitet i manje su stabilne od nekih drugih vrsta kolica.

sklopiva invalidska kolica

Terapijska invalidska kolica

Terapijska invalidska kolica su dizajnirana za korištenje u rehabilitacionim programima i ima posebne značajke za pomoć u rehabilitaciji. To uključuje mogućnost podešavanja pozicije sedišta i naslona za ruke, kao i mogućnost podešavanja visine i ugla točkova.

Terapijska invalidska kolica

Sportska invalidska kolica

Sportska invalidska kolica se koriste za sportsku aktivnost kod nepokretnih lica. Ona su izrađena od lakih materijala i imaju široke točkove za bolju stabilnost i lakše kretanje.Dizajnirana su da se osoba brže i agilnije kreće nego što bi to bilo moguće sa drugim ručnim kolicima. Sportska kolica su korisna za osobe sa invaliditetom koji žele da se bave sportom

Sportska invalidska kolica

Invalidska kolica za decu

Dečija invalidska kolica su proizvodi koji se koriste za prevoz dece sa invaliditetom ili ograničenom mobilnošću. Ona su obično izrađena od lakih materijala i imaju točkove za lakše kretanje. Dečija invalidska kolica su dostupna u različitim veličinama i mogu se prilagoditi potrebama deteta.

Postoje dve vrste invalidskih kolica za decu:

 • ručna
 • električna

Ručna invalidska kolica za decu se pokreću ručno, a dete mora da povuče točkove za pokretanje i zaustavljanje. Ručna kolica su laka za prenos i mogu se lako sklopiti za lakše transportovanje u automobilu ili avionu. Međutim, zahtijevaju fizičku snagu da bi se koristile, što može biti problem za djecu sa oslabljenim mišićima ili ograničenom mobilnošću.

Električna dečija invalidska kolica se pokreću električnom snagom, što znači da dete ne treba da povlači točkove za pokretanje i zaustavljanje. One se pokreću putem daljinskog upravljača ili džojstika koji se nalazi na kolicima. Električne kolica su teže od ručnih kolica i teže ih je prenositi, ali su lakše za korištenje za decu sa oslabljenim mišićima ili ograničenom mobilnošću.

Pedijatrijska invalidska kolica

Dečija invalidska kolica su proizvodi koji se koriste za prevoz dece sa invaliditetom ili ograničenom mobilnošću. Ona su obično izrađena od lakih materijala i imaju točkove za lakše kretanje. Koriste se za razne vrste terapija koje određuje lekar.

Pedijatrijska invalidska kolica

Guseničar za invalidska kolica

Guseničar je pomagalo koje se koristi za savladjivanje stepenišnih barijera. Veoma prilagodljiva platforma guseničara koja se prilagođava svakom obliku prepreka.

Guseničar za invalidska kolica

Toaletna (WC) invalidska kolica

Toaletna WC kolica su proizvodi koji se koriste za transport osoba sa invaliditetom ili ograničenom mobilnošću do toaleta. One obično imaju naslon za glavu, leđa i noge, kao i naslon za ruke, što omogućuje osobi da se osjeća udobno i sigurno dok koristi toalet. Toaletna WC kolica takođe mogu imati držače za WC papir i druge pribor za higijenu.

Invalidska kolica preko socijalnog

Ukoliko želite da ostvarite prava na invalidska kolica putem zdravstvenog osiguranja potrebno je podneti zahtev Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO). Invalidska kolica mora prepisati Vaš izabrani lekar, odnosno lekar odgovarajuće specijalnosti u zavisnosti od bolesti. Za ostvarivanje prava kupovine preko socijalnog, neophodno je mišljenje neurologa ili fizijatra, iz ispunjenje indikacija iz liste pomagala koja su objavljena RFZO sajtu.

Iznajmljivanje invalidskih kolica

Ukoliko su vam kolica potrebna na kratak period, ne morate ih kupovati možete iznajmiti kod nas. Uskoro kod nas ćete moći na određeni period inzajmiti invalidska kolica. U procesu smo dobijanja stručnog mišljenja iz Ministarstva Zdravlja.

Gume za invalidska kolica

Ukoliko se desi da se na vašim invalidskim kolicima dođe do štećenja točka odnosno pucanju gume, kod nas možete poručiti rezervne gume svih dimenzija. Ono što je potrebno je da nam pošaljete model kolica i oznake koje se nalaze na gumi. Gume za invalidska kolica se mogu naći raznih veličina i širina.

Vrste guma koje posedujemo:

Gume za ručna-mehanička invalidska kolica

Gume za ručna mehanička kolica su standardnih dimenzija koje se napumpavaju i lako montiraju. Postoje i gume specijalnih dimenzija zavisnosti od brenda.

Gume za invalidska kolica

Gume za elektrilčna invalidska kolica

Gume za električna kolica se mogu naći kod nas u različitim oblicima. Potrebno je da nam dostavite tačan model i oznake sa gume da bi Vam obezbedili tačnu veličinu za vaša kolica.

gume za električna invalidska kolica

Punjač za invalidska kolica

Posedujemo razne vrste punjaca zavisnosti od modela i jačine. Možete nas kontaktirati i dati nam tačan model Vaših kolica i punjača a mi ćemo probati da vam obezbedimo punjač za invalidska kolica koji odgovara vašim kolicima.

Punjač za invalidska kolica

Akumulator za invalidska kolica

Akumulator za invalidska kolica može biti različitih dimenzija i jačina u zavisnosti od kolica koja posedujete. U prodaji imamo više tipova stoga bi bilo poželjno da nas kontaktirate i da nam dostavite tačnu invormaciju koji akumulator trenutno imate, dimenzije akumulatora i jačina akumulatora.

Invalidska kolica na poklon

Ukoliko Vam kolica više nisu potrebna i želeli bi da nekom olašate i poklonite ih. Pozovite nas a mi ćemo Vas spojiti sa našim klijentima koji nisu u mogućnosti da sami sebi obezbede a vi onda dajte Vaša invalidska kolica na poklon kao dobar gest. Na dnevnom nivou imamo puno ovakvih poziva i rade volje ćemo napraviti vezu između Vas i daroprimatelja.

Polovna invalidska kolica

Kod nas u prodaji ne možete naći polovna invalidska kolica jer mi radimo isključivo sa novim proizvodima i po zakonu kako je propisalo Ministarstvo Zdravlja Srbije. Dobijamo često upite za polovna kolica i ovim putem želimo da obavestimo da radimo isključivo samo nova.

Kupovina invalidskih kolica

Prodajna mesta u Srbiji

1Beograd
2Novi Sad
3Pančevo
4Subotica
5Zrenjanin
6Niš
7Šabac
8Novi Pazar
9Užice
10Kruševac
11Kragujevac
12Kraljevo
13Vranje
14Leskovac
15Pirot
16Bor
17Zaječar

10 stvari koje trebate da znate pre kupovine

Na video snimku koji smo postavili ispod možete pogledati 10 najvažnijih stvari koje bi trebali da znate pre nego što kupite proizvod.