Specijalizovana prodavnica ortopedskih midera vrhunskog kvaliteta. U ponudi imamo LSO midere za kičmu, TLSO midere za kičmu, Lumbalne midere, Midere za skoliozu, Midere za kifozu, Midere za osteoporozu i Midere za decu.

Filter

Šta je mider?

Mideri su ortopedska pomagala koja pomažu kod stabilizacije kičme nakon povreda ili starosti. Koriste se kod osoba sa krivom kičmom, kod bolova u lumbalnom delu, bolesti ligamenata, kifoze, solioze, osteopoproze, parinskove bolesti itd... Upotreba midera je široka tako da pre nego što odlučite kupovinu potrebno je da se posavetujete sa lekarom i da se utvrdi tačna dijagnoza jer neki mideri se ne smeju nositi duži periot. Pre upotrebe midera potrebno je uraditi rendgen kičmenog stuba i onda odrediti koji mider treba koristiti. U daljem tekstu ćemo opisati sve midere sa dijagnozama.

LSO mider za kičmu

LSO mider - poznatiji kao lumbalno sakralni mideri izgrađeni su sa četiri ojačanja i preklapajućim bočnim tekstilnim pojasom koji se jako dobro individualno prilagođava telu. Napravljeni su od elastične i čvrste tkanine. Spadaju u ortopedska pomagala koji su registrovani u ALIMS-u pod klasom 1.

LSO Mider se upotrebljavaju kod:

• Bolova u lumbalnom delu kičme uzrokovani poremećajima malih međukičmenih pršljenova
• Posturalni i mišićni disbalans u lumbalnom delu kičme
• Bolesti ligamenata
• Blago strukturalno popuštanje u lumbalnom delu kičme, npr. udruženo s degenerativnim promenama zglobova, spondilozom i osteoartritisom kičme.
• Iritacija sakroilijačnih zglobova
• Simfizioliza

LSO mider
LSO mider slika

TLSO mider za kičmu

TLSO Mider - poznatiji kao ortopedski torako-lumbo-sakralni mider koja stabilizuje paravertebralni i sakralni region.

TLSO mider se upotrebljava kod:

  • Kifoze Lordoze
  • Parkinsonove bolesti
  • Osteoporoze
  • ALS
  • Rehabilitacije nakon hemiplegije
  • Cerebralne paralize.

Limbalni mider

Lumbalni mider - najčešće se koristi se kod akutnog ili hroničnog lumbaga, išijasa, diskus hernije, hornične slabosti
mišića donjeg dela leđa. Fleksibilna bandaža, polu-dinamička, učvšćena čeličnim i
plastičnim udlagama.

lumbalni mider
lumbalni mider slika

Mider za skoliozu

Mider za skoliozu - koristi se za lečenje skolioze, deluje na romboidni mišić i paravertebralne mišiće dajući im podršku, stabilizujući ramena i leđa.
učvšćen plastičnim udlagama. Najčešće se prepisuje od strane lekara kada se uradi rendgenski snima kičme i dijagnostikuje skolioza. Može se naći u nekoliko oblika ali mu je namena ista.

mider za skoliozu
mider za skoliozu slika

Mider za kifozu

Mider za kifozu - koristi se za ispravljanje kičme odnosno leđa, veoma je prijatan tokom nošenja zbog same prozračne strukture materijala koja ne dozvoljava znojenje. Poseduje aluminijumske šipke unutar midera koje omogućavaju lako podešavanje torkalne kičme. Prilagođava se anatomskom obliku tela pružajući maksimalnu stabilnost torakolumbalnom segmentu. Napravljen je od inovativne mešavine tkanine od pamuka i likre koja nudi udobnost i elastičnost tokom nošenja sa fantastičnom propustljivošću vazduha.

mider za kifozu
mider za kifozu

Mider za osteoporozu

Mider za oseoporozu - služi kao ortoza za leđa koja je ima naučno dokazan efekat u lečenju osteoporoze. Mider za oseoporozu sastoji se od kaiševa kao i leđna potpora koja kativira mehanizam za aktivaciju mišića oko kičme koji povećavaju mobilnost što pojačava snagu mišića, smanjuje kifozu usled osteoporoze i smanjuje bol. Tokom nošenja midera za oseoporozu gornji deo tela će biti ispravljen, suzbijajući zakrivljenost kičme koja je tipična za osteoporozu. Nudi slobodno pomeranje i ramena i ruku kao i nesmetano disanje. Nosi se do 4 sata dnevno dok u početku samo po 30 minuta, a nakon toga potrebno je postepeno povećavati vreme nošenja.

Mider za osteoporozu
mider za osteoporozu slika

Mider za kičmu kod dece

Mideri za kučmu kod dece su veoma učestala potreba pa je stoga neophodno prvo utvrditi dijagnozu pa nakon toga kupiti mider. Mideri se izrađuju po meri, takođe postoje i standardne veličine. Svaki gore naveden mider može se koristiti i kod dece.

Mider za kičmu preko socijalnog

Ukoliko želite da kupite mider za kičmu preko socijalnog odnosto preko Republičkog Zavoda za Zdravstveno Osiguranje (RFZO), potrebno je da nas pozovete kako bi Vas uputili u detaljnu proceduru.