Štake za hodanje: Prodaja & Cena

Recite zbogom otežanom hodanju i bolu! Naše štake za hodanje Vam pružaju poboljšanu stabilnost, smanjuju bol i omogućavaju veću nezavisnost. Vratite se svojim svakodnevnim aktivnostima sa lakoćom. Isprobajte ih danas i vidite razliku sami. Kupite sada!

Podpazušne i podlakatne štake

Filter

Šta su štake za hodanje?

Štake za hodanje su ortopedska pomagala za mobilnost koje su dizajnirane da pomognu osobama koje imaju poteškoće sa hodanjem zbog povrede, invalidnosti ili drugih stanja. Sastoje se od dva štapa i drške za ruku i stavljaju se ispod ruku kako bi podržali težinu i obezbedili stabilnost. Hodanje na štakama omogućava osobama da održe nezavisnost i mobilnost, smanjujući opterećenje na nogama i donjem delu tela. Većina štaka se izrađjuje od drveta i aluminijuma.

Dimenzije štaka za hodanje

Štake se proizvode u tri dimenzije koje poseduju dodatno štelovanje visine:

S95-105cm
M115-135cm
L135-155cm
Štake za hodanje dimenzije

Vrste štaka za hodanje

Postoje više vrsta štaka za hodanje, mi ćemo navesti dva glavna tipa koja se najčešće upotrebljavaju a to su:

  1. Potpazušne štake
  2. Podlakatne štake

Pazušne štake ili štake ispod pazuha: su najčešći tip štaka koji se koristi, one se stavljaju ispod pazuha čime se opterećenje sa nogu prebacje na pazušni i rameni deo. Veoma su lake za upotrebu i mogu se podesiti po visini. Dimenzije u kojima se mogu kupiti su S M L

Potpazušne štake za hodanje

Podlakatne štake za hodanje ili štake za podlakticu - se koriste tako što se stave ispod podlaktice gde se premešta pritisak oslonca sa nogu na podlakticu. Kod ovog tipa štaka potrebna vam je veća snaga ruku i gornjeg dela tela da biste ih koristili. Kada ljudi savladaju štake za podlakticu, često im je mnogo lakše da se kreću i balansiraju nego sa štakama ispod pazuha.

Podlaktne štake za hodanje

Aluminijumske štake za hodanje

Aluminijumske štake za hodanej su izrađene od aluminijuma, dosta su lakše za razliku od drvenih štaka. Podesive su po visini i mogu im se manjati rukohvati, pazušni jastučići i gume.

Aluminijumske štake za hodanej

Drvene štake za hodanje

Drvene štake za hodanje su slične po dizajnu i nameni kao i aluminijumske štake. Takođe i drvene štake se mogu podešavati po visini, jedina razlika je što drvene štake mogu biti za nijansu teže od aluminijumskih.

Drvene štake za hodanje

Hodanje na štakama (video prezentacija)

U video snimku ispod možete pogledati kako se koriste štake za hodanje.

Hodanje sa jednom štakom

U video snimku smo Vam obezbedili prezentaciju kako hodati sa jednom štakom.

Hodanje sa štakama na stepenicama

Pogledajte video uputstvo kako hodati sa štakama na stepenicama:

Štake za hodanje: Beograd

Kupite štake za hodanje na više lokacija u Srbiji i Beogradu.