Najbolje rešenje za negu dekubitus rana

Naši Flasteri i obloge za dekubitus su više od običnih proizvoda – oni su Vaši partneri u prevenciji i lečenju dekubitus rana. Naše obloge kombinuju udobnost i inovaciju kako bi osigurali da Vaša koža ostane negovana i zaštićena, čak i u situacijama kada ste primorani ostati u istom položaju duže vreme. Bez obzira da li je reč o prevenciji ili lečenju, ovi proizvodi su tu da se postaraju za vaše zdravlje i ubrzaju zarastanje dekubitus rana.

Filter

Šta su hidrokoloidne obloge i čemu služe?


Hidrokoloidne obloge su medicinski proizvodi koji se koriste za tretiranje različitih vrsta rana, kao što su dekubitus rane, čirevi i manje povrede. Hidrokoloidne obloge se prave od materijala koji apsorbuju višak vlage iz rane i stvaraju vlažno okruženje koje pomaže procesu zarastanja dekubitus rane. Kada se stave na ranu, stvaraju gel koji se prilagođava obliku rane i pomaže omekšavanju mrtvih ćelija kože. Ovo čini proces čišćenja rane lakšim.

Hidrokoloidne obloge štite ranu od spoljnih uticaja, ubrzavaju zarastanje oštećenog tkiva. Osim toga, mogu ostati na rani nekoliko dana pre nego što se menjaju, smanjujući potrebu za čestim čišćenjem rane.

Preporučene Obloge

Pogledati sliku ispod i uporediti trenutno stanje rane i na osnovu toga ispod slike su izlistane vrste obloga koje trebate da koristite za određeni stadijum.

Dekubitus flasteri za sakralni (trtični deo)


Granuflex obloge za sakralni deo su medicinski proizvodi koji se koriste za tretiranje rana na sakralnom području, tj. na donjem delu leđa između karlice i trtične kosti. Ove obloge su posebno prilagođene obliku i položaju sakralnog područja kako bi pružile optimalnu podršku i zaštitu pri zarastanju rane.

flasteri za dekubitus na trtici

Granuflex obloge su razvijene kako bi održavale vlažno okruženje rane, omogućavajući regeneraciju tkiva i smanjenje nelagodnosti. Njihov hidrokoloidni sastav omogućava stvaranje gela kad dođu u kontakt sa vlagom rane, što pomaže u omekšavanju mrtvih ćelija i olakšava proces čišćenja rane.

Sakralni deo tela, zbog svog položaja, može biti posebno podložan stvaranju pritiska i trenja tokom dužeg sedenja ili ležanja. Zbog toga je važno koristiti specijalno dizajnirane obloge poput Granuflex obloga za sakralni deo kako bi se zaštitila ova osetljiva područja i osiguralo brže i efikasnije zarastanje dekubitus rane.

Dekubitus flasteri za petu

Dekubitus flasteri za petu su posebno dizajnirani za prevenciju i tretman dekubitusa ili pritisnih rana koje se mogu javiti na peti, posebno kod osoba koje dugo vreme provode u ležećem i vrše konstantni pritisak na pete. Ovi flasteri imaju specifičan oblik i karakteristike koje odgovaraju anatomiji pete i omogućavaju optimalnu zaštitu i negu tog područja.

dekubitus flaster za petu

Granuflex obloge 10x10, 15x15 i 20x20

Granuflex obloge se mogu naći i u standarnim oblicima koji se mogu koristiti na ostale delove tela za razliku od specijalnog tipa za sacral i petu. Dostupne dimenzije su 10x10, 15x15 i 20x20. Ove obloge se mogu ukrojiti makazama po željenoj dimenziji. Korišćenjem ovih specijalnih obloga za dekubitus ubrzaćete proces zarastanja rana, smanjićete infekcije i održavaćete ranu vlažnom i hidriranom.

flasteri za dekubitus granuflex

Dekubitus flaseri sa srebrom (AG)

Dekubitus obloge sa srebrom se koriste za tretiranje rana i kožnih problema uz upotrebu srebra kao aktivne supstance. Srebro ima poznata antimikrobna svojstva, što znači da može efikasno suzbijati rast i razmnožavanje mikroorganizama, uključujući bakterije, gljivice i viruse.

flasteri za dekubitus sa srebrom

Ove obloge obično kombinuju karakteristike standardnih obloga sa sposobnostima srebra da smanji rizik od infekcija i ubrza proces zarastanja.

Evo nekoliko ključnih informacija o oblogama sa srebrom:

  1. Antimikrobno dejstvo: Srebro je poznato po svojim antimikrobnim svojstvima koja mogu pomoći u sprečavanju ili smanjenju rasta mikroorganizama na površini rane.
  2. Različiti oblici: Obloge sa srebrom mogu se naći u različitim oblicima, uključujući hidrogelne obloge, pjenaste obloge, transparentne folije i više.
  3. Infekcije: Ove obloge se često koriste za tretiranje rana koje su podložne infekcijama ili već su inficirane.
  4. Smanjenje mirisa: Pored antibakterijskog dejstva, srebro može pomoći u smanjenju neprijatnih mirisa koji mogu biti prisutni kod inficiranih rana.
  5. Oprez pri upotrebi: Iako srebro ima korisna svojstva, treba biti obazriv pri upotrebi obloga sa srebrom jer nekontrolisana upotreba može dovesti do nuspojava. Važno je koristiti ih pod nadzorom medicinskog stručnjaka.
  6. Individualna procena: Upotrebu obloga sa srebrom treba temeljiti na individualnoj proceni rane i pacijentovog zdravstvenog stanja. Stručni savet je važan kako bi se odabrala prava terapija.

Obloge sa srebrom mogu biti korisne za tretiranje određenih rana, ali važno je da se koriste prema preporukama medicinskog osoblja kako bi se postigao najbolji ishod i izbegle eventualne komplikacije.

Kako se koristi AQUACEL AG - Video

Vrste dekubitus flastera - VIDEO

Opšta prezentacija o svim tipovima flastera za dekubitus: