Dekubitus Hidrokoloidna obloga Granuflex 15x15cm

1,640.00 рсд

Категорија: Ознака:

Опис

Šta je GranuFlex hidrokoloidna obloga?

GranuFlex program za negu rana namenjen je tretmanu kako akutnih, tako i hroničnih dekubitus rana. Obloge se koriste za vlažno zarastanje rana i danas su standard u zbrinjavanju svih vrsta rana. Proizvodi se od vrhunskog kvalitetnog materijala koji obezebeđuju stvaranje optimalnih uslova za zarastanje, ubrzavaju taj proces, sprečavaju širenje infekcije i istovremeno obezbeđuju komfor pacijentu. Ova obloga za dekubitus rane pruža mogućnost individualnog pristupa svakom pacijentu i adekvatno zbrinjavanje svih tipova rana u zavisnosti od karakteristika same rane – prisustvo infekcije, manje ili veće curenje iz rane, dimenzija i lokalizacija.

Obloga poseduje supstance koje imaju moć upijanja sekreta iz rane pri čemu se stvara meki gel. Omogućavaju održavanje vlažne sredine u rani neophodne za zarastanje. Takođe, zbog svojih svojstava, obezbeđuju bezbolno uklanjanje obloge sa rane, bez oštećenja novonastalog tkiva.

PRIMENA

GranuFlex se koristi kod rana sa slabom do umerenom eksudacijom. Primena kod hroničnih (dekubitalne rane, ulceracije na nogama), kao i kod akutnih rana (dermatološke ekscizije, opekotine I i IIa stepena, traumatske rane, postoperativne rane, donorske površine i druge hirurške rane).

Može se koristiti za sve delove tela kao i kod dekubitus rana od I do IV stepena.

 

NACIN UPOTREBE

• Izabrati oblogu koja prelazi ivice rane za 3 cm.
• Hidrokoloidi obloge pri kontaktu sa eksudatom iz rane formiraju gel koji se manifestuje u vidu mehura na oblozi.
• Maksimalno preporučeno vreme koliko bi obloga trebalo da stoji na rani je do 7 dana.

 

Napomena: Ukoliko obloga nabubri potrebno je promeniti. Nabubrela obloga je puna i više nema kapaciteta za dalje upijanje tečnosti.

 

DELOVANJE

Spoljni vodootporni sloj sprečava sekundarno zagađenje i višestruku infekciju rane, hidrokoloidne čestice upijaju sekret, stvarajući meko-vlažni gel.

Hipoksična i blago kisela sredina pod oblogom pomaže enzimima u odstranjivanju odumrlog tkiva i ubrzava stvaranje zdravog, mladog tkiva.

Vlažna okolina, uz stalnost telesne temperature u rani, bitno smanjuje osjećaj bola i dovodi do obnavljanja ćelija epiderma.

Pri uklanjanju obloge ne oštećuje se novonastalo tkivo i okolna koža

PREDNOSTI

Jedino Granuflex® ima u svom sastavu tri hidrokoloida i dokazanu viralnu / bakterijsku barijeru

Tri hidrokoloida u različitim razmerama omogućuju dinamično i dugotrajno upijanje sekreta i na taj način produžuju vreme stajanja obloge na rani.

Dok neke obloge imaju dokazanu samo bakterijsku barijeru, Granuflex® klinički dokazano predstavlja barijeru štetnim bakterijama i virusima uključujući MRSA, HBV i HIV

Sa Granuflexom® se može kupati i tuširati (obloga je otporna na vodu)

Dimenzije: 15 x 15 cm

Napomena: cena je iskazana za 1 komad! 

Рецензије

Још нема коментара.


Будите први који ће написати рецензију за „Dekubitus Hidrokoloidna obloga Granuflex 15x15cm“